De zoete borrelplank voor sinterklaas

De zoete borrelplank voor sinterklaas.

Afgelopen keer had ik geschreven over welke hapjes er niet mogen ontbreken deze herfst op je borrelplank. Dit waren veelal hartige hapjes, maar er zijn natuurlijk ook talloze zoete hapjes die ook heerlijk zijn. Nu alle feestdagen eraan zitten te komen gaan we eens kijken waar we onze borrelplank mee kunnen vullen. Het eerste feest wat er aan komt is sinterklaas, dat is een echt kinderfeest boordevol zoetigheid. En aangezien alle zoetigheid alweer in de winkel ligt kunnen we eens kijken wat er allemaal op de borrelplank past.

  1. Gevulde speculaas: een heerlijke zachte koek met daar binnen in amandelspijs. Je kan hem natuurlijk kopen in de winkel of je kiest ervoor om hem zelf te maken wat heel makkelijk is en heel lekker.
  2. Kruidnootjes, of zeggen we pepernootjes? Het maakt eigenlijk ook niet uit hoe we ze noemen het is gewoon lekker en knapperig.
  3. Schuimpjes, ook ideaal voor kleinere kinderen omdat ze zo lekker zacht zijn en heerlijk zoet.
  4. Chocoladeletters, die kun je natuurlijk niet in een stuk erop leggen want dan heb je een hele grote borrelplank nodig. Maar als je de chocoladeletter in stukjes breekt kijkt dat ook leuk en weer eens wat anders
  5. Muisjes en kikkers van marsepein, niet iedereen kan ze waarderen maar ze zijn wel ontzettend zoet. En door het vrolijke papiertje wat erom heen zit, fleurt dat je borrelplank helemaal op.

Je hebt natuurlijk nog veel meer lekkernijen die je op borrelplank kan doen. Je kiest natuurlijk de dingen die je zelf het lekkerst vindt en ook voor de andere die mee kunnen genieten van je borrelplank. Niet iedereen vindt hetzelfde lekker, want er zijn zoveel verschillende smaken.

Wat natuurlijk ook erg leuk is, is dat je de meeste van deze lekkernijen samen kunt maken met je kinderen zodat je van tevoren ook al veel plezier beleeft aan het maken. Een idealen activiteit als het buiten regent of gewoon even quality time met je kind(eren).

Ik zeg ga aan de gang en stel je eigen borrelplank samen, ik ben benieuwd naar jullie creaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *