Kerstgeschenken

Kerstgeschenken

Het is nog maar 2 weken voor kerst, en de meeste mensen zijn druk met alles wat met kerst te maken heeft. Het huis wordt versierd en de kerstcadeautjes worden in huis gehaald. Maar wat zijn nu de leukste, mooiste, beste en persoonlijkste kerstcadeautjes. En hoeveel geef je uit, het zijn allemaal dingen waar je over na moet denken.

Zelf vind ik het altijd leuk om cadeautjes te kopen en te bedenken waar die persoon nu echt blij van wordt. Heeft de persoon het altijd koud, zou ik iets lekkers warm kopen, een warme trui of van die heerlijke dikke warme sokken. Of een mooi fleece deken waar je lekker onder kan kruipen op de bank. Maar houd die persoon nu van lekker eten en drinken samen met zijn geliefde of met familie en vrienden, dan is iets wat daar mee te maken heeft veel leuker om te geven. Je kunt een cadeautje net zo duur maken als je zelf wilt. Maar het hoeft niet duur te zijn, het gaat al om het gebaar een stukje waardering wat je naar de ander geeft. Dat zie je ook bij bedrijven aan het eind van het jaar geven ze de werknemers een kerstgeschenk in vorm van een pakket of een bon zodat ze zelf iets uit kunnen kiezen. Toen ik klein was en mijn ouders kregen een kerstpakket mee naar huis vond ik het altijd leuk om te kijken wat erin zat. Vaak wachten we tot we allemaal thuis waren en keken we met zijn alle samen wat we hadden gekregen. Later toen ik zelf mijn kerstgeschenken kreeg was het op een gegeven moment toch meer dat jezelf mocht kiezen. En dat was zeker leuk, maar iets krijgen en je weet niet wat heeft toch wel meer mijn voorkeur.

Ook nu ben ik druk bezig met de kerstcadeautjes niet alleen voor mijn eigen gezin maar ook voor andere. Samen kijken hoe we een mooi pakket op maat kunnen samenstellen, want iedereen wil iets anders. En dat is maar goed ook want we zijn allemaal verschillend. Wat denk je van een leuke borrelplank gebrand met iets persoonlijks erop en dan met wat kleine hapjes zoals kaasjes, nootjes en een lekker stukje chocola. Of leuke glazen gegraveerd met een persoonlijke boodschap met een heerlijk flesje wijn erbij. Het zijn verschillende ideeën en het maakt niet uit hoe groot of klein je kerstgeschenk is. Het gaat om het gebaar naar de ander toe, geef het vanuit jezelf dan is het altijd goed. Ik wens iedereen veel plezier met het uitzoeken van de kerstcadeautjes en natuurlijk ook met het geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *