5 dingen die niet mogen ontbreken op je borrelplank deze herfst

5 dingen die niet mogen ontbreken op je borrelplank deze herfst

Het is alweer oktober, en de herfst is aangebroken. De dagen worden korter en de avonden worden langer. De tijd van de feestdagen breekt weer bijna aan, de tijd van gezelligheid. Iedereen viert dat op zijn eigen manier, zijn eigen wensen en ideeën. Maar wat eigenlijk nooit ontbreekt is een hapje en een drankje. Je kan uitgebreid koken maar je kan het ook gewoon eens anders doen. Wat dacht je van allemaal lekkere hapjes op een borrelplank.

Maar wat kan je er nu allemaal opleggen? Iedereen heeft andere wensen en smaken. De een houd van hartig de ander van zoet of misschien wel een combinatie van beide dat kan natuurlijk ook. Laten we nu eens kijken wat echt niet mag ontbreken en wat je zeker eens moet proberen. Een kleine top 5 moeten we wel kunnen maken. Ik zet ze op willekeurige volgorde en dan mag jij beslissen welke jij het lekkerst vind.

  1. Saltufo, is een klein bolletje salami met zomertruffel omhult met rasp van de parmigiano reggiano kaas. Het is echt in een woord fantastisch
  2. Kruidenkaas, er zijn talloze verschillende kazen te verkrijgen. Maar de kaas met ui, knoflook en een pepertje is er wel een die de meeste wel lusten. Neem eens een kijkje bij de kaaswinkel bij jou in de buurt en laat je verder informeren. Vaak mag je ook een stukje proeven zodat je weet wat er op je borrelplak ligt.
  3. Druiven, die doen het altijd goed. Even lekker een fris hapje tussen door en het smaakt nog eens heerlijk bij een flesje wijn.
  4. Toastjes met smeersels, verdeel wat kleinere toastjes op je plank en zet daar wat lekkere smeersels bij zoals: tomaten tapenade, pesto dip, aioli of een chilidip.
  5. Gehaktballetjes, en pak dan 2 verschillende smaken zodat je lekker kan afwisselen. Denk aan gehaktballetjes in ketjapsaus, of gewoon naturel.

Heerlijk zo al die hapjes, het water loopt je in de mond. Niet veel werk maar het kijkt super gezellig samen op een borrelplank en het smaakt altijd. Maar als ik nu even kijk voor een zoete borrelplank staat er niks in de top 5. Maar niet getreurd denk hierbij aan koekjes en niet te vergeten aan chocolade, heerlijk is dat. Nu nog een mooie plank die je zelf kan vullen, in mijn webshop heb ik er verschillende staan. Vast en zeker zit er daar een bij die je kan gebruiken. Succes met vullen en ik wens je vast een smakelijke en gezellige avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *